Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Receptes de dracs i princeses per a Sant Jordi

Celebrem la festivitat del llibre i la rosa

POL MARTÍN DE HARO

21/04/2021

Considerat pels catalans el vertader dia dels enamorats, la tradició ens porta a regalar una rosa o un llibre al nostre enamorat o enamorada. De fet, diu la llegenda que la rosa va sorgir de la sang del drac, que va ser punxat per un cavaller que va salvar la princesa del seu atac. No us demanarem que us enfundeu l'armadura, però sí que mostreu un noble gest de cavalleria a la cuina preparant alguns d'aquests plats irresistibles per celebrar un dia tan especial com la Diada de Sant Jordi.

01 Trufes de gerds i rosa

Trufes de gerds i rosa Becky Lawton

Trufes de gerds i rosa

No estem gaire convençuts que a la llegenda es mencionin postres tan bones com aquestes, però la xocolata amb els gerds i la rosa, icona de Sant Jordi, ja s'han convertit en un d'aquells plaers culpables del 23 d'abril. I és que aquestes trufes de gerds i rosa de Jordi Bordas faran que els vostres enamorats i enamorades passin una bona estona. Vigileu, això sí, amb els temps de cocció al forn i mireu de seguir cada pas a poc a poc. L'espera valdrà la pena!

 

02 Miniamanides amb flor de parmesà

Miniamanides amb flor de parmesà

Miniamanides amb flor de parmesà

Encara que sigui una festivitat que als catalans ens encanta, també podem cuidar-nos i ser saludables gaudint d'una bona amanida. El concepte de la rosa ja és quelcom amorós, però, atenció, perquè nosaltres us proposem que a aquesta amanida variada amb tomàquets, nous i raïm hi afegiu unes flors de parmesà. Un gest romàntic amb un dels millors formatges italians? Cuidar-se així fa goig.

03 Sopa de pèsols amb flors de ceba

Sopa de pèsols amb flors de ceba

Sopa de pèsols amb flors de ceba

Un plat tan verd com el drac que perseguia la princesa. No patiu, no us demanarem que aneu a buscar les seves escates. De moment, amb aquests saborosos llegums originaris de l'Àsia Menor en tindreu prou. I és que aquesta sopa de pèsols amb flors de ceba és fàcil de preparar i tindrà un sabor lleugerament dolç, que combinarà a la perfecció amb l'explosió dels ous de truita, que visualment aportaran el vermell i fatídic destí del drac de Sant Jordi.


 

04 Pa de Sant Jordi

Pa de Sant Jordi

Pa de Sant Jordi

Aquesta recepta de Pep Nogué portarà la tradició a casa vostra amb un pa de Sant Jordi que representa ni més ni menys que la marca de Guifré el Pelós a la nostra estimada senyera. No us espanteu, atès que la sang del drac s'ha convertit en rosa, les quatre barres vermelles les fareu amb un dels embotits més populars a les Illes, la sobrassada. Aquest pa està format per una barreja de la massa de formatge, nous i sobrassada que farà que us llepeu els dits en més d'una ocasió. Si pot ser, mireu de no tacar el vostre llibre, que és nou...

05 Pastís de la llegenda de Sant Jordi

Pastís de la llegenda de Sant Jordi

Pastís de la llegenda de Sant Jordi

Pensat per als més petits de la casa, aquest pastís de la llegenda de Sant Jordi us proposa portar-vos la historieta a casa i construir un castell de dolços com si fóssiu un arquitecte català del Modernisme. No serà fàcil de fer, ja que heu de pensar en els murs de xocolata i les seves rajoles, el drac modelat amb fondant, les torres de cons de gelat... En aquest sentit, la imaginació, al poder. I és que entre paquets de galetes, xocolatines i gominoles veureu el somriure dels vostres infants.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 288

DOLÇA PRIMAVERA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Jaime Bes i Claudia Gozzi

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: