La propera edició de Gastronomic Forum Barcelona, que se celebrarà del 4 al 6 de novembre de 2024 al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona, tornarà a ser la cita referent d'aquesta tardor en el sector de la gastronomia, l'hostaleria i el foodservice. Amb més del 90% de la superfície reservada, el saló reunirà 350 empreses expositores en una edició en què experts i xefs de tot el món analitzaran els canvis que afronta el sector i que estan obligant a 'repensar la restauració'.
Gastronomic Forum Barcelona 2024, organitzat per Alimentaria Exhibitions, preveu repetir les xifres de rècord del 2023. La major part dels expositors de la passada edició repeteixen experiència i prop de 50 noves companyies ja s'han sumat a la propera convocatòria. Entre els que han confirmat la participació, hi ha firmes de referència i grans distribuïdors com DAMM, BonÀrea, Cuinats Jotri, Makro, Assolim, Vins Estela Radstech, Alaska Seafood, Càrnia, Collverd, Welbilt, Arcon, Triticum, Soc Chef, Gran Blau, Natureco, Sosa Ingredients, Vinyals Gourmet i Unox. Així mateix, hi haurà nous expositors, com Bidfood, Grup Borràs, Meritem, Congelats Inserte, Garcia de Pou o Cominport.
D'altra banda, a Gastronomic Forum Barcelona exposaran, a més de grans empreses de foodservice, petits productors agroalimentaris de Catalunya i d'altres territoris del país. La majoria participaran a través d'institucions com Prodeca i les diputacions de Barcelona, Girona i Lleida, que impulsen l'Espai Catalunya, la Xunta de Galícia, la Diputació de la Corunya i el Consell Insular de Menorca, o l'Ajuntament de Barcelona.
Repensar la restauració
Gastronomic Forum Barcelona 2024 reunirà experts i xefs de tot el món per analitzar els principals reptes de present i de futur del sector. Sota la premissa 'Repensar la restauració', l'extens programa d'activitats se centrarà en tres eixos: la cuina catalana, el poder transformador de la cuina i la generació dels noranta. Als diferents espais d'activitats de l'esdeveniment –Auditori, Taller, ForumLab, La Cuina de l'Espai Catalunya, Aula Makro i Aula Assolim– se succeiran showcookings, demostracions de cuina i pastisseria i tasts de vins i de productes, a més de ponències al voltant de les darreres tendències.
D'aquesta manera, l'any en què Catalunya ha estat nomenada Regió Mundial de la Gastronomia, l'esdeveniment inclourà ponències magistrals de cuineres i cuiners dels restaurants més prestigiosos, com ara Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, de Disfrutar (3* i Millor Restaurant del Món a la llista The World's 50 Best Restaurants). També tindrà lloc un diàleg amb la presència d'il·lustres representants de la cuina catalana i diversos showcookings amb degustació.