El març del 2011, va obrir les portes per primera vegada el restaurant Teresa Carles a Barcelona, un local ovolactovegetarià que volia demostrar que menjar sa no havia de ser avorrit i que la seva cuina tenia alguna cosa diferent per oferir. En aquests anys, l'establiment s'ha convertit en una icona vegetariana, i en un referent a la Ciutat Comtal, que ha rebut més d'un milió de comensals nacionals i estrangers. Teresa Carles es mostra satisfeta i orgullosa amb l'evolució d'aquesta tendència gastronòmica i dels seus restaurants pioners: "Nedant a contracorrent, apostem per la salut i el projecte ha anat evolucionant en la forma i la grandària fins a convertir-se en un negoci familiar que dóna feina a més de 250 persones i que gestiona vuit restaurants sota el grup Teresa Carles Healthy Foods". La restauradora afegeix que el seu grup "està en creixement constant des del 1979, gràcies a una visió innovadora, tant en el concepte healthy del qual som pioners –Flax & Kale és el primer restaurant a autodenominar-se flexitarià– com en tecnologia i creixement empresarial".
Menú d'homenatge als clàssics
Per commemorar el desè aniversari del local, la setmana del 15 al 19 de març Teresa ha triat alguns dels plats clàssics del Paradís, nom del seu primer restaurant, amb el qual va iniciar la carrera en la cuina vegetariana fa més de 40 anys, i que va ser el primer restaurant vegetarià de Lleida i un dels primers a tot Espanya. Entre els plats escollits per al menú, destaquen el rotlle de truita de patates farcit de pebrots i albergínies escalivades, amb formatge i maionesa suau de soja, la quesadilla d'espelta, ceba, pebrot, xampinyons i formatge emmental amb guacamole i pico de gallo; el guisat de llenties al curri, els canelons de xampinyons i mató, i la fideuada a la marinera.
I, si voleu cuinar algunes de les receptes de Teresa Carles, al web del CUINA trobareu tots els detalls per fer un pastís de pastanaga amb crema de coco i un plat de tofu amb albergínies teriyaki, amb el segell de la restauradora.