Ara que ja som a tocar del Nadal, és moment de decidir-nos entre l'escudella i els canelons, el gall dindi o el pollastre, un rodó farcit o una orada al forn. És moment de triar el menú per a les festes, i és que, tant si les passeu en família o bé en petit comitè, els dinars i sopars dels dies 24, 25 i 26 de desembre sempre són els més especials de l'any. Hi ha qui cuina a casa per a tota la família, però també són molts els que aprofiten les festes per reunir-se en restaurants i gaudir de grans vetllades amb el sabor dels millors plats, obra de grans xefs.
En un any amb un context tan especial, anar a dinar o sopar a un restaurant serà més complicat, però hi ha molts establiments que han decidit oferir la possibilitat de fer comandes i recollir-les i així muntar-se el restaurant a casa. N'hem fet un repàs perquè arribeu a les festes amb un gran ventall d'opcions disponible.
- El Debut Restaurant de l'Hospitalet de Llobregat ofereix un seguit de plats molt tradicionals de festes perquè tingueu àpats de Nadal de la millor qualitat i amb la comoditat de casa vostra: des del caldo d'escudella amb terrina de carn d'olla fins al pollastre ecològic farcit de prunes i pinyons. També, canelons de confit d'ànec i pastís de formatge. Plats i preus per separat que cal demanar abans del 20 de desembre.
- La Cuina de les Estrelles de Vila Viniteca és un menú de Nadal elaborat per xefs amb estrella Michelin. 'Foie' escabetxat amb vegetals adobats, canelons de rostit amb ceps i fetge d'ànec, pollastre de pagès amb picada de gingebre i una 'mousse' cruixent de xocolata, cassís i miso. Plats elaborats pels xefs dels restaurants barcelonins Lasarte (3 estrelles), ABaC (3), Disfrutar (2) i la Cocina Hermanos Torres (2). Tot plegat, a uns preus raonables que varien entre els 10 i els 18 euros (6 euros la 'mousse', ja que són unes postres) i que tindreu disponibles a la botiga de Vila Viniteca, del 14 de desembre al 5 de gener.
- Nadal per emportar, del restaurant 7 Portes, ofereix un menú complet amb diverses opcions per triar, i que tant podeu demanar per recollir al restaurant com d'entrega a domicili. Un entrant, un plat principal, les postres i una ampolla de vi o cava DO; tot plegat, a un preu de 55 euros per persona. Durant tot el mes de desembre, es poden gestionar les comandes a la mateixa web del restaurant.
- Can Jubany també ofereix com cada any un menú de Nadal, que enguany disposarà del servei d'entrega a domicili. El xef català Nandu Jubany proposa un torró salat, una llauna de vermut i una croqueta cremosa de gambes com a aperitiu; el brou de Nadal amb galets farcits, com a entrant; cassola de rostit d'ànec i pollastre de pagès, com a plat principal, i un pastís de formatge, de postres. Tot plegat, 49 euros; i pot ser reservat des de ja a la web de Can Jubany.
- El restaurant Tempo de l'Hort, situat a Cabrils, el Maresme, és una opció per a tots els amants de la cuina mediterrània, elegant i refinada. Està dirigit pel xef Eduardo Saavedra i és una aposta comercial pels productes de proximitat. El preu del menú per emportar-se per Nadal i Sant Esteve és d'uns 40 euros, i permet triar entre tres entrants (escudella, canelons i llagostins), tres principals (espatlla de xai, corball i capó rostit) i tres postres ('mousse' de xocolata, pastís de formatge i cassoleta de maduixes).
- Al cor de Barcelona, al barri de l'Eixample, hi trobem el restaurant La Garriga, un espai fet per als xarcuters més experts. Tanmateix, ara al Nadal ofereixen també menús per recollir a l'establiment que van més enllà d'assortits d'embotit o formatge. Tot plegat, a un preu de 45 euros; i tindreu un plat per compartir a triar entre pa amb tomàquet i pernil ibèric de gran qualitat, o croquetes de cua de bou; escudella com a entrant, i després un plat principal, amb diverses opcions com el risotto trufat o cabrit amb patates, entre d'altres. Menús de Nadal senzills i ben bons.
- El Nectari, de Barcelona, no ofereix menús tancats, però sí plats típics per gaudir d'aquestes festes com mai. Estem parlant d'un restaurant que fins fa res comptava amb una estrella Michelin i ara, a uns preus prou raonables, ofereix plats com els canelons de dues carns, l'escudella de Nadal amb galets i pilota, salmó fumat salvatge d'Alaska, pularda farcida de fruita seca i fruita, a cinc euros la ració, o llobarro al forn amb Parmentier de patata, entre d'altres. Estan disponibles per recollir al restaurant.
- Per acabar, el restaurant La Rambla delecta com cada any els seus clients amb un menú de Nadal i Sant Esteve. La gamma de plats que es poden triar és extraordinàriament àmplia. Sopa de Nadal, caldereta de rap i gambes o risotto de ceps amb 'foie' (i més plats encara) per començar. Garrinet confitat amb salsa de ratafia, melós de cuixa de cabrit amb albercocs, moniato i Armanyac, o el rap a la marinera amb gambes i escamarlans com a plats principals. L'assortit és molt ampli i deliciós, una proposta a la qual val la pena donar-hi un cop d'ull.