Del centre de Barcelona a la Rambla de Badalona, de la Rambla del Poble Nou al Poble Sec, passant pel Born... Si sou apassionats de la beguda vegetal més tradicional de casa nostra, esteu de sort. Ara podeu descobrir les millors orxates artesanes de la capital catalana a través d'una ruta creada per Orxata Barcelona, la unió d'un grup d'establiments tradicionals que n'elaboren d'artesana. Seguint la ruta, es poden visitar algunes de les orxateries més emblemàtiques de Barcelona, que s'han unit per reivindicar l'orxata fresca d'autor com una beguda familiar, plena d'història i arrelada a la Ciutat Comtal des de fa moltes dècades.
Establiments emblemàtics de la ciutat
La ruta, que està operativa des d'aquest mes de maig i fins a mitjan octubre, està formada per l'orxateria Fillol de Badalona, les orxateries Sirvent dels carrers Parlament i Balmes, La Valenciana del carrer Aribau, La Campana del carrer Princesa i el Tío Che de la Rambla del Poble Nou. Amb les visites de la ruta no només tastareu el producte, sinó que també podreu conèixer una tradició familiar (estem parlant de terceres i quartes generacions al capdavant de les orxateries) i d'una passió que va començar fa gairebé dos segles i que s'ha implementat a Barcelona com un costum nostrat.
Un passaport amb premi
A banda de refrescar-vos i fer història barcelonina, per mitjà d'un senzill passaport, que es pot aconseguir en els cinc locals de la ruta, els visitants poden segellar la seva visita en aquests cinc locals; d'aquesta manera tindran la possibilitat de repetir l'experiència a l'orxateria que ells decideixin.
Orxata Barcelona és un projecte pioner en el sector que, amb el nexe comú de l'orxata, busca mostrar una visió desconeguda d'una beguda que està d'actualitat pel seu caràcter saludable i vegà. A més de reivindicar l'orxata artesana d'autor com una beguda refrescant única, també es vol donar a conéixer les moltes possibilitats de consum que té per mitjà d'infinites combinacions: amb granissat de cafè, amb granissat de maduixa, amb granissat de llimona, amb gelat de xocolata, en format de batut... Un luxe per refrescant els paladars més refinats!