Durant tot el mes d'octubre, el xef de Sal Mar, David Soto, ha col·laborat amb Narcís Oliu, xef de l'Espai del Peix de Palamós, per seleccionar cinc receptes del receptari tradicional mariner de la Costa Brava i donar-los la seva actualització i toc modern. En aquesta selecció, s'ha comptat amb la col·laboració i el suport del Museu de la Pesca, de la Confraria de Pescadors i de l'Organització de Productors Pesquers, tots ells de Palamós, per conèixer més detalls sobre el dia a dia del sector i els reptes actuals i aprofundir en les espècies menys conegudes.
El cicle de monogràfics, amb el nom de 'Peixos de Tardor', posa en valor el producte del mar local amb cinc plats que bussegen al receptari amb espècies menys comercials: suquet de congre, fideus rossejats, canelons de maira, tempura de gatvaire i carxofa i amanida de sorell marinat amb quinoa. Plats escollits entre un receptari de més de 30 plats (tradicionals i més actuals) que ha facilitat Espai del Peix de Palamós i que David Soto ha treballat sota un prisma de rigor davant la tradició, però també d'actualització i adaptació a la proposta gastronòmica renovada que s'ofereix a Sal Mar.
El monogràfic 'Peixos de Tardor' es pot tastar tot el mes d'octubre al restaurant Sal Mar, al passeig Marítim de la Barceloneta.