Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Tot el que us cal saber sobre l'ortiga de mar

L'anemone és un marisc amb un gust de mar molt pronunciat

Ortigues de mar arrebossades

Ortigues de mar arrebossades Getty Images

  1. L’anemone o ortiga de mar és un marisc que viu al mar, amb el peu enganxat a la roca i amb uns tentacles que li surten, de color verdós o lila.
  2. A la peixateria, té un aspecte una mica viscós, però realment és tot una menja, ja que té un gust de mar molt pronunciat.

  3. Les podem adquirir fresques, congelades i precuites, tot i que fresques són difícils de trobar.

  4. Un cop comprades (si són fresques), s’han de rentar molt bé de les restes de sorra i de la 'bava' que puguin tenir, i conservar-les en aigua de mar.

  5. El plat més popular amb anemones es fa a Cadis i es diu 'ortiguilla frita', són anemones passades per farina de cigró i fregides a alta temperatura.

  6. Ara també es poden consumir marinades en vinagre, però fregides és com més preserven el sabor i perden el poder urticant que tenen de vegades.

  7. També es poden consumir en arrossos, truites, tempures, escabetxos o remenats d’ou.

  8. L’origen del consum d’aquest aliment es remunta a Andalusia, a l’època de postguerra, quan la necessitat va fer que passés a formar part del receptari habitual.

  9. És un ingredient escàs, difícil de trobar, i per això es troba molt poques vegades als nostres mercats i restaurants, tot i que hi ha empreses que el subministren online.

  10. Les anemones tenen una textura en boca complexa, molt gelatinosa, un gust molt iodat i una gran similitud amb les algues.


 


 

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 288

DOLÇA PRIMAVERA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Jaime Bes i Claudia Gozzi

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: