CRISTINA CAMILLERI
06/02/2019La gastronomia és un món que està en contínua evolució i, per tant, el sector de la restauració ha d’adaptar la seva oferta a les noves tendències. Cada cop hi ha més propostes i iniciatives que busquen trencar amb el concepte de restaurants, cafès o bars tradicionals. Els negocis dedicats a la gastronomia estan tendint a l’especialització, i podem trobar espais de venda exclusiva d’algun producte. Això permet tenir a l’abast una gran varietat d’aliments i convertir-nos en experts tastadors de cereals, cafès, formatge, etc.
Els ‘cereals cafè’, que sorgeixen com un nou establiment gastronòmic dedicat als cereals, estan proliferant a altres parts del món, sobretot a les grans ciutats com Londres o Nova York. Aquesta nova moda ‘foodie’ està guanyant adeptes i és possible que cada cop vagin apareixent més paradisos per als bojos pels cereals. A Barcelona ja han obert les portes dos ‘cereals cafè’ i de ben segur que no seran els últims. En aquests locals trobareu els cereals més ‘vintage’ i els més actuals: Crunchy Nuts, Cheerios Gluten Free, Grahams, Froot loops, Apple Jacks, Butter Crunch, Lucky Charms, Frosties, Smacks, Krispies...
Cereals variats
El Flako va ser el primer ‘cereal cafè’ que va aterrar a la Ciutat Comtal i cada cop guanya més adeptes. En aquest establiment podeu trobar gairebé cent varietats de cereals, alguns com els ‘froot loops’ us faran recordar moments de la vostra infància. El seu objectiu és clar: donar l’oportunitat als clients de tenir a l’abast tots els cereals que pugui imaginar. A més, volen arribar a un públic molt ampli i heterogeni, així que també ofereixen productes vegans, sense gluten, etc. Gràcies a la febre dels ‘toppings’, en trobareu de tota mena per donar el toc de sabor i color als vostres cereals. També hi trobareu ‘smoothies’, que ja s’han guanyat un lloc a les dietes sanes (i a les no tan sanes). L’oferta es complementa amb batuts, pastissos, torrades, cafè i, en definitiva, tot allò que us cal per fer de l’esmorzar el millor menjar del dia.
Cereal Hunters
Cereals Hunters és una franquícia que va començar a Madrid i que ara ja té locals a Barcelona, Andorra i Màlaga. A la carta trobareu 160 tipus de cereals i més de 20 llets a triar. A part, ofereixen la possibilitat d'afegir toppings per crear un bol de cereals gurmet. D'altra banda, es volen assegurar que tothom pugui degustar un deliciós plat de cereals, per això també disposen de productes vegans i sense gluten. Com a tret distintiu dels bars de cereals, a Cereal Hunters tenen Poptarts, unes galetes dolces de la marca Kellogs molt famoses als Estats Units.
Cereals Adict CAfe
Va obrir a finals del 2017, a l'octubre, i des de llavors no ha parat de servir bols de cereals. La seva carta però, ha anat variant amb el temps, s'adapten a les noves tendències que surten al mercat i incorporen cereals de tot el món perquè els clients no s'avorreixin mai. Tenen tres mides de bols a triar—petit, mitjà o gran—, llets i iogurts de tota mena i prop de 30 varietats de cereals. Els més demanats però, són els d'Oreo i els Fruit Loops. Algun cop heu tastat cereals amb gelat? Cereals Addict Cafe també ofereix aquesta possibilitat als més atrevits!
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: