Sí, ens agrada la lasanya! No només perquè és un plat complet i saborós, sinó també perquè ens permet jugar amb ingredients diversos per crear una recepta diferent cada vegada. Aquest plat italià permet farciments de tot tipus, des de la clàssica carn de vedella picada (ragú amb salsa bolonyesa) fins al pollastre, passant pel peix i les verdures. Tot i que no és una preparació ràpida, tampoc és tan complicada com ens podria semblar. Això sí, haureu de dedicar-hi una estona a la cuina abans de poder degustar la lasanya al plat. Si necessiteu una data especial per posar-vos mans als fogons, penseu que el 29 de juliol se celebra el Dia Mundial d'aquest plat. Si sou fanàtics de la lasanya, ja teniu una bona excusa per preparar una de les tres receptes que us proposem aquí.
Lasanya de pollastre i xampinyons
La primera proposta no és clàssica, però sí força habitual. El farciment és una barreja de pit de pollastre rostit, pernil i xampinyons, coberts amb una beixamel per a la qual podeu fer servir llet de vaca o bé una beguda vegetal. Una recepta que ens permet oferir un primer plat complet, que podem acompanyar amb una amanida estiuenca.
Lasanya de tofu i espinacs Becky Lawton
En aquesta proposta singular, les plaques de pasta se substitueixen per làmines de tofu. Com en el cas de la lasanya tradicional, el farciment pot ser divers, però, per a aquest plat, ens hem decantat pels espinacs. Una opció vegetariana que podeu convertir en vegana si obvieu el formatge de cabra. Una lasanya ben refrescant i diferent.
Lasanya de verdures i salmó fresc
És molt probable que en algun moment hàgiu fet una lasanya, però no és tan probable que hàgiu preparat una lasanya de verdures com la que ens proposa Xavier Pellicer. Proveu-ho, us en llepareu els dits. Només haureu d'intercalar capes de salmó entre capes de verdures diverses (carbassó, albergínia, bledes, espinacs...). El resultat és sorprenent i, sobretot, molt i molt bo.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: