Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Xerigots lliura 350 quilograms de formatge artesà al Rebost Solidari - Banc dels Aliments

La donació és fruit de l'acció solidària gràcies a la venda dels 350 calendaris d'advent amb formatge que Xerigots va posar a la venda durant els mesos d'octubre i novembre

Representants de Xerigots i del Rebost Solidari amb les caixes que contenen la donació

Representants de Xerigots i del Rebost Solidari amb les caixes que contenen la donació

Xerigots ha fet una donació solidària de 350 quilograms de formatge al Rebost Solidari - Banc dels Aliments de Vilafranca del Penedès gràcies a la venda dels 350 calendaris d'advent solidaris que es van vendre durant els mesos d'octubre i novembre. Per cada calendari venut, Xerigots aportava un quilogram de formatge artesanal al Rebost Solidari. El valor d'aquests 350 quilograms de formatge és de 8.000 euros.  

Aquesta entitat distribuirà aquest formatge a les més de 500 famílies usuàries del Rebost Solidari amb l'objectiu que cap família no es quedi sense gaudir d'un formatge artesà per Nadal.

Xerigots Rebost Solidari 0733

Aquest és el quart any que Xerigots ha creat el calendari d'advent seguint la tradició que cada dia, de l'1 fins al 24 de desembre, es pogués gaudir d'un tros de formatge artesà, inspirant-se en els tradicionals calendaris que porten xocolatines a l'interior. L'any passat es van posar a la venda cent calendaris, el 2023, 250; però, enguany, des de Xerigots han fet una aposta més forta valorant de forma positiva l'interès i l'acceptació que han tingut els calendaris d'advent aquests darrers anys i n'han venut 350. De fet, en tan sols un mes es van exhaurir tots els calendaris d'advent i s'han venut a diferents punts de l'estat espanyol.  

Xerigots, difonent la cultura del formatge

Des de Xerigots treballen braç a braç amb l'hostaleria per incloure el formatge a les cartes i a les elaboracions gastronòmiques de restaurants d'arreu de Catalunya i, actualment, proveeixen formatge a més de 400 establiments del país. Part d'aquest èxit es deu al fet que han sabut acompanyar els restauradors amb un assessorament personalitzat per trobar els productes que millor encaixen per a cada tipus de restaurant, així com facilitats perquè puguin treballar de forma fàcil i rendible aquests productes artesans, frescos i de qualitat.  

Xerigots Rebost Solidari 0692

Per tal de difondre més les qualitats del bon formatge, des de Xerigots s'ha fet una aposta per apropar aquest producte al consumidor. A través de les xarxes socials i de la seva botiga en línia (https://botiga.xerigots.cat/) proposen seleccions de formatge que serveixen a domicili, amb informació i receptes dels productes, a més de propostes de maridatge. Aquest any també han estrenat un pòdcast que fa difusió de la cultura del formatge i mensualment conviden dues persones amants de la gastronomia i posen a prova els seus coneixements sobre aquest producte.

També, a l'obrador de Xerigots, a Vilafranca del Penedès, s'organitzen visites i tastos per tal de promoure i donar a conèixer la cultura del formatge, els seus protagonistes i la relació que el vi i el formatge tenen i poden tenir, activitats amb molt d'èxit i que acostumen a omplir l'aforament molt ràpidament.

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 285

UN NADAL PER COMPARTIR

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Ferran Adrià, Oriol Castro, Joan Roca i Carme Ruscalleda

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: