Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Tête de Moine AOP, la flor més formatgera

Per maridar amb un vi blanc, fresc i afruitat

Tête de Moine AOP i girolle

Tête de Moine AOP i girolle

El Tête de Moine AOP és un formatge suís que, pel format en el qual es consumeix –la flor– i el ritual de preparació associat –l'ús de la 'girolle'– ens transporta a un altre ambient. A més, té una gran intensitat de sabor de fruita seca torrada amb notes làctiques i fins i tot matisos afruitats i especiats, com la nou moscada, i una textura sedosa i cremosa en fondre's a la boca. La 'girolle' és un estri petit que permet tallar el formatge amb més facilitat i obtenir unes petites i atractives flors que recorden la flor del clavell.

Tota aquesta mescla de sabors, olors, preparació i format ens connecta amb els Alps suïssos. Si volem potenciar aquest moment de desconnexió, un vi blanc com els elaborats al país centreeuropeu amb raïm 'chasselas' –que solen ser frescos i afruitats– és ideal, encara que també es pot acompanyar amb vins blancs com el verdejo o els gallecs tipus albariño o un malvasia.

Tete de Moine

Un suís sense gluten ni lactosa

El Tête de Moine AOP és un formatge suís que elaboraven els monjos de l'abadia de Bellelay fa més de vuit segles i que, actualment, es produeix en menys de deu formatgeries de les regions muntanyenques del Jura i el Jura de Berna, amb llet crua de vaques alimentades amb pastura i fenc i sense additius. És ric en proteïnes i minerals i no conté gluten ni lactosa.

En definitiva, és un formatge per desconnectar de l'estrès i de la rutina, per parar-se a menjar i gaudir del moment. Un formatge que pot convertir qualsevol ocasió en única per la riquesa del seu sabor i pel tall tan original que té en forma de flor.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 288

DOLÇA PRIMAVERA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Jaime Bes i Claudia Gozzi

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: