Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Torna el Març Gastronòmic

La dotzena edició d'aquest esdeveniment se celebra fins a l'11 d'abril

La carxofa Prat és una de les grans protagonistes del Març Gastronòmic

La carxofa Prat és una de les grans protagonistes del Març Gastronòmic Turisme Baix Llobregat

La pandèmia va obligar a ajornar l'edició de l'any passat, però, enguany, el Març Gastronòmic torna amb les energies renovades per donar a conèixer i promocionar dos dels productes més destacats del Baix Llobregat, la carxofa Prat i el pollastre pota blava.

Serà la 12a edició de les jornades, organitzades per l’Ajuntament del Prat de Llobregat, amb la col·laboració de l’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT), i són una molt bona oportunitat per degustar menús elaborats amb Pota Blava, carxofa Prat i productes de temporada del Parc Agrari del Baix Llobregat a 32 restaurants del Prat de Llobregat –la capital gastronòmica de la comarca–, Abrera, Barcelona, Begues, Castelldefels, Cervelló Esparreguera, Gavà, l’Hospitalet de Llobregat, Martorell, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern i Viladecans.

La llum al final del túnel

Aquesta edició de les Jornades Gastronòmiques del Pota Blava i la Carxofa Prat arriben en un any convuls, que ens ha capgirat la vida a tots. Amb el Març Gastronòmic, els organitzadors volen anar recuperant la normalitat d’un context en què el sector de la restauració i els productors del Parc Agrari s’han vist molt afectats. Per tot això, aquest any les jornades van dedicades a ells i a totes les persones que tenen ganes de gaudir d’una oferta agrícola i gastronòmica de proximitat, especialment la Carxofa Prat, als seus restaurants favorits.

Pel que fa a la padrina de l'edició d'enguany, el reconeixement és per a Marta Mayordomo a títol pòstum. Mayordomo, que va morir el passat desembre, era tinent d'alcalde de l'Ajuntament del Prat i estava molt implicada en l'organització del Març Gastronòmic; per això, l'AGT ha volgut retre-li homenatge nomenant-la padrina d'aquesta edició.

Una trentena de restaurants ofereixen plats i menús amb productes del Baix Llobregat

Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible

L’edició d'enguany, a més, té un incentiu afegit: aquest any, Barcelona és la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible, un reconeixement fruit del discurs alimentari propi de la ciutat, en un territori de canvi i innovació gastronòmica constant al voltant de l’alimentació, una xarxa emblemàtica de 42 mercats municipals i un teixit agroecològic compromès. Tots aquests elements la converteixen en un dels grans centres europeus de consum i comercialització alimentària i en el centre d’una metròpolis urbana en contínua reflexió sobre el paper fonamental de l’alimentació en la societat. 

El Parc Agrari del Baix Llobregat

L’any de la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible inclourà el desenvolupament de més de noranta projectes i polítiques de foment de l’alimentació sostenible i una programació que s’estendrà des de començament d’any fins al desembre, i és una palanca per impulsar una transició alimentària cap a la sostenibilitat amb la qual s’aconsegueixi enfortir les economies locals sostenibles i millorar la salut de les persones, així com la del conjunt del planeta.

Al web del Març Gastronòmic trobareu tota la informació de l'edició d'enguany, els menús i els establiments que hi participen.

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 
Portada Cuina 284

ARRODONEIX ELS TEUS PLATS!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Marc Pérez i Tania Doblas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: