Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Torrons Alemany estrena temporada a La Torxa

També s'han lliurat els premis de les Nadales de les capses 'Art i Torró' de col·lecció

La Torxa

La Torxa

La residència La Torxa ha acollit l’acte inaugural de la temporada del torró d’Alemany, en el marc del qual la marca d’Os de Balaguer ha lliurat els premis de les Nadales incloses dins de les ja tradicionals capses ‘Art i Torró’ de col·lecció. Des d’aquest any, les il·lustracions de la tapa de les capses estan dedicades a una flor i és per això que els artistes s’han inspirat en l’eslògan de la campanya, ‘Floreix’. 

Els guanyadors han estat Nacho Ramos Torres, de la Fundació Privada Ilersis; Cristina Mercadé Oliva, de la Fundació Aspros; Jonathan Pérez Muñoz, de La Torxa, i Carme Esteve Selva, de L’Estel. Tots ells han rebut per mà de Ferran Alemany el seu respectiu guardó en un acte que s’ha completat amb la tradicional torronada.
 
Aquesta primera capsa de la col·lecció està dedicada a la flor de l’ametller, que desperta la natura i també les abelles i inicia el cicle d’Alemany, que fa torró amb l’ametlla i l’endolceix amb la mel de la seva flor. Totes les il·lustracions de les capses són obra de l’il·lustrador Miquel Àngel Herrero, que ha recuperat una tècnica artesanal basada en l’observació de la flor al natural i que es remunta a l’edat mitjana, en què el pigment utilitzat està barrejat amb mel en la seva formulació.
 
Torrons artesans

Alemany continua promovent un moviment a favor de la humanització de les empreses, en comptes de la robotització o l’automatització. Diàriament ocupa seixanta persones de quatre entitats lleidatanes del tercer sector: Ilersis Shalom, Fundació Aspros, La Torxa i l’Estel, de Balaguer. Aquestes se sumen a les 25 persones, la majoria dones, que operen des de l’obrador d’Os de Balaguer.

Enguany, Torrons i Mel Alemany preveu produir prop de setanta tones de torrons elaborats artesanalment, amb el tret diferencial de la mel com a endolcidor natural, i arribarà a Corea del Sud, Florida (EUA), Alemanya, Anglaterra i França, interessats pel torró d’Os de Balaguer en què la mel és un ingredient molt destacat. Des de fa ben poc, la marca també ha iniciat operacions amb els Emirats Àrabs Units.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: