Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Una Diada per menjar-se-la

La celebració de l’11 de setembre inspira gelats, pastissos i paelles

Vastís, el pastís de la Diada

Vastís, el pastís de la Diada

Reivindicació, festa, política i, també, gastronomia. La Diada Nacional de Catalunya 2014 està generant tot tipus d’expectatives i el món culinari no podia restar aliè a una Diada que, d’una manera o altra, serà el centre d’atenció per a milers de persones d’arreu del país i del món.

Les senyeres més dolces
L’acte central de la Diada a Barcelona serà la manifestació en què centenars de milers de catalans formaran, amb la seva presència, una ‘V’ gegantina amb els colors de la senyera. Aquesta proposta ha inspirat el Vastís, un pastís creat per la pastisseria Gaudí Bakery, al carrer Sardenya de la capital catalana. Òbviament, el pastis té forma de ve baixa i s’elabora —per encàrrec— amb una base de pa de pessic de vainilla recoberta de xocolata negra. Les barres de la senyera es fan amb crema de formatge de dos colors, el groc i el vermell. Un Vastís de vuit racions costa uns 35 euros.

Fred de proximitat
Si penseu que, amb aquesta calor, el que us convé és un gelat, també el podeu aconseguir amb els colors de la senyera. Manuel Linares, el creador del Xamaleón, ha ideat un gelat amb tres sabors diferents: una base de gelat de nata, gelat de crema catalana i gelat de maduixes del Maresme. Una senyera molt dolça feta de manera artesana i amb ingredients de proximitat.

Paella catalana
Si el que busqueu és un lloc on dinar abans de participar en la simbòlica ‘V’, el restaurant Suquet de l'Almirall, al barri barceloní de la Barceloneta, us proposa un menú de paella catalana. Els responsables de l’establiment apunten que s’han emmirallat en els veïns valencians per idear “un plat que agermana el rebost de les terres costaneres i de secà de Catalunya; una recepta que duu les aromes de l’Empordà, de les Terres de l’Ebre, de la Selva, del Berguedà, del Vallès, del Maresme i de Barcelona”. El menú costa 40 euros.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: