Dolça, més sucosa i més aromàtica. Així és la pera de Lleida, una fruita marcada pel microclima que es genera a la zona de producció, el Pla d’Urgell, i municipis de les comarques veïnes. Se’n conreen tres varietats: llimonera, blanquilla i conference, totes de categoria comercial extra i primera destinades al consum fresc.
A més de la dolçor i l’aroma, les peres de la varietat conference destaquen pel russeting menys uniforme. Ens expliquem: el 'russeting' són els defectes visuals de tonalitat marronosa en peres i pomes. Així, doncs, aquestes peres tenen un aspecte més rústic i autèntic, lluny de la perfecció amb què es comercialitzen moltes fruites del mercat. Normalment es comercialitzen envasades, seguint les consignes del Consell Regulador, i sempre hi haurà d’aparèixer el logotip de la DOP Pera de Lleida i el símbol de 'DOP'.
A més, tenen un gran valor nutricional: són un aliment molt estimulant per als ronyons, són adequades per a dietes d’aprimament, són diürètiques i tenen molt de potassi.
A la cuina
Us deixem algunes receptes per gaudir d'aquesta fruita: