Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Una fruita marcada pel clima de les terres de ponent

La pera de Lleida és dolça, més sucosa i més aromàtica

Pera de Lleida

Pera de Lleida

Dolça, més sucosa i més aromàtica. Així és la pera de Lleida, una fruita marcada pel microclima que es genera a la zona de producció, el Pla d’Urgell, i municipis de les comarques veïnes. Se’n conreen tres varietats: llimonera, blanquilla i conference, totes de categoria comercial extra i primera destinades al consum fresc.

A més de la dolçor i l’aroma, les peres de la varietat conference destaquen pel russeting menys uniforme. Ens expliquem: el 'russeting' són els defectes visuals de tonalitat marronosa en peres i pomes. Així, doncs, aquestes peres tenen un aspecte més rústic i autèntic, lluny de la perfecció amb què es comercialitzen moltes fruites del mercat. Normalment es comercialitzen envasades, seguint les consignes del Consell Regulador, i sempre hi haurà d’aparèixer el logotip de la DOP Pera de Lleida i el símbol de 'DOP'.

A més, tenen un gran valor nutricional: són un aliment molt estimulant per als ronyons, són adequades per a dietes d’aprimament, són diürètiques i tenen molt de potassi.

A la cuina

Us deixem algunes receptes per gaudir d'aquesta fruita:

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 285

UN NADAL PER COMPARTIR

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Ferran Adrià, Oriol Castro, Joan Roca i Carme Ruscalleda

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: