Un sistema que preserva les qualitats del vi i en facilita el transport i el servei
copa vi negre i fons lila
Amb la calor a sobre i Sant Joan a tocar, els àpats i les celebracions a l’aire lliure es multipliquen. I una bona opció per a trobades que s’allarguen és el vi envasat al buit en bosses dins de caixes de cartró, l’anomenat ‘bag in box’, que en preserva l’oxidació i és més fàcil de servir. Amb aquest sistema el vi no s’oxida en contacte amb l’aire quan es destapa perquè amb una aixeta se’n regula l’obertura, fet que també fa més còmoda la decantació a les copes.
“Bag in box és una mànega, empalmada a una aixeta, plena de vi envasat al buit i que està protegida per una caixa de cartró”, indiquen els responsables de Mercat de Vins, botiga especialitzada en aquest sistema amb establiments a Blanes i a Barcelona. Ja fa tres anys que van posar en marxa el negoci, que ha aterrat a la Ciutat Comtal i té botiga en línia des de fa uns mesos, i presumeixen de tenir la major selecció de vins ‘bag in box’. Vins de tres o cinc litres que, a més, es poden refrigerar, es mantenen frescos durant més temps que les referències en ampolla i no tenen gust de tap de suro.
Els vins ‘bag in box’ i vins envasats a la manera tradicional per sota dels 10 € són els punts forts de Mercat de Vins. Actualment, cellers com L’Olivera, Cal Feru, la cooperativa Capçanes o l’Agrícola Falset-Marçà són algunes de les referències que s’han apuntat al ‘bag i box’.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia