La ciutat de Vic celebra la vint-i-tresena edició del Dijous Llarder. Enguany, el col·lectiu Osona Cuina, amb el suport de l'Ajuntament de Vic, ha impulsat la iniciativa Dijous Llarder… i el cap de setmana, també!, amb una programació plena d'activitats gastronòmiques que s'allarguen fins al diumenge 2 de març.
L'objectiu de la proposta és posar en valor la gastronomia local, donar suport als productors artesans i consolidar Vic com a epicentre del Dijous Llarder a Catalunya, ja que la comarca d'Osona té una llarga tradició en l'elaboració d'embotits.
La iniciativa, que forma part de Som Gastronomia –el projecte que posiciona Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025–, proposa activitats com el Setè Concurs de Truites, la presentació dels productes guanyadors de la segona edició de Fet a Osona - Aliments Excel·lents o el concert d'Els Tets.
Un any ple de novetats
Com a novetat, aquest any es rostiran més porcs que mai i es continua reforçant l'aposta per productes de qualitat i de proximitat, amb porcs de raça Duroc engreixats a Osona i botifarra d'elaboració pròpia d'Osona Cuina.
Així mateix, entre els dies 1 i 2 de març, la Casa Ricart de Vic esdevindrà l'Aula de l'Embotit, un espai pensat per a tastos, tallers i presentacions al voltant de la cultura d'aquests productes, amb una important presència d'establiments de Vic i de la comarca d'Osona.
Podeu consultar-ne tota la informació a la web d'Osona Cuina.