La 51a edició de la Fira Avícola del Prat, la mostra que té el Pota Blava com a protagonista, torna a ocupar la granja de la Ricarda, després de celebrar, en l'edició de 2023, els seus primers cinquanta anys de vida. Els camps del Parc Agrari del Baix Llobregat tornaran a estar més a prop que mai del públic en aquest espai, una antiga granja lletera reconstruïda que obre les portes a la ciutat i a la comarca. En l'edició d'enguany, l'espai gastronòmic tornarà a ocupar una de les naus de la granja, i es donarà més protagonisme a la cuina basada en els productes locals.
La nau de 600 m2 que acollirà l'Espai Gastronòmic, amb una mostra de restaurants de la ciutat que oferiran platillos Pota Blava i Carxofa Prat, les estrelles de l'oferta gastronòmica local. Els participants de l'edició d'enguany són 9 Cèntric, Cafè L'Artesà, El Bar de La Capsa, Fundació Rubricatus, Gastro Garatxe, Gran Mercat - Best Western Plus Hotel Alfa Aeropuerto, L'Àpat del Prat, La Carpa Natural Food by Emilio Sánchez Academy, La Santa i les postres de La Montserratina. El restaurant de Fira acabarà de posar l'accent en la gastronomia local, amb una oferta del Consell Regulador Raça Prat, amb Els Plats de la Fira i el Pota Blava per Emportar, així com l'esmorzar de pagès, clàssics de la Fira Avícola. Per segona edició, l'espai tindrà la Brasa #CarxofaPrat Solidària, gestionada per l'ONG Una Cima, Una Sonrisa, que destinarà tots els fons a l'Ashira School (Tanzània).
A més de bona gastronomia, l'espai també s'omplirà d'actuacions musicals, activitats infantils i una exposició d'artistes locals que donen la seva visió particular del Pota Blava i la Carxofa Prat. En aquesta edició, es consolida l'Aula de Cuina, amb cuina en directe basada en la gastronomia sostenible i del territori. També s'impulsarà per segona edició l'Aula de Tast amb dues sessions tècniques en les quals es podran descobrir les qualitats de productes com la Carxofa Prat, per mitjà de la pagesia, de cellers locals i de xefs del territori. S'incorpora aquest any una activitat que fomenta el turisme sostenible: el diumenge 1 de desembre, al matí, s'organitzarà una ruta amb Bromptolona pels Espais Naturals del Llobregat i el Parc Agrari, que acabarà amb una visita a la Fira Avícola 2024, per visitar la mostra agrícola i avícola, i l'oferta de platillos de la restauració local.
Com a tercer eix de l'Espai Gastronòmic, es consolida la Fira de Vins, en col·laboració amb Vinyes, Cal Pere Tarrida i Central Wine, que arriba a la seva quarta edició, on tindran protagonisme propostes del territori i on es podran degustar embotits i formatges a càrrec de Jamonsito, pernileria i barra de degustació del Prat. En l'espai s'organitzaran més de dotze activitats de tastos i maridatges, guiats pels mateixos establiments participants, i hi tindrà un especial protagonisme el centenari de Cal Pere Tarrida.