Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Del 7 al 30 de novembre, Ruta Gastronòmica DO Penedès a Sitges

9 restaurants i 31 cellers participen a la IV edició de la ruta

Cartell de la IV Ruta Gastronòmica DO Penedès a Sitges

Cartell de la IV Ruta Gastronòmica DO Penedès a Sitges

Del 7 al 30 de novembre se celebra la quarta edició de la Ruta Gastronòmica DO Penedès a Sitges. Enguany hi participen nou restaurants referents de la cuina sitgetana amb menús especialment ideats per maridar els vins Penedès dels 31 cellers participants de la DO Penedès. L'èxit de les passades edicions demostra que aquest és un esdeveniment plenament consolidat dins de l'oferta gastronòmica i vitivinícola del Garraf, en què la cuina marinera i de costa s'uneix a la perfecció amb la qualitat dels vins de la DO Penedès.

La IV Ruta Gastronòmica DO Penedès a Sitges compta amb 31 cellers de la DO Penedès: Alsina & Sardà, Aymar, Bodegues Pinord, Bodegues Sumarroca, Can Feixes, Can Vallès, Celler Hospital de Sitges, Celler Puig Batet, Cellers Avgvstvs Forvm, Cellers Domenys, Estel d'Argent, Família Torres, Ferré i Catasús, Finca la Font de Jui, Finca Viladellops, Giró Ribot, Heretat Baltà de Cela, Jané Ventura, Jean Leon, Joan Segura Pujadas, Loxarel, Mastinell, Molí Parellada, Parés Baltà, Propietat d'Espiells (J&C), Ramon Canals, Vallformosa, Vins El Cep i Vins de Foresta.
 
Una de les singularitats que caracteritzen la ruta és que els elaboradors participen en el sopar, donant a conèixer cada vi i dirigint-ne el tast i el maridatge amb cada plat del menú corresponent. Una forma molt directa i íntima de conèixer les singularitats i la personalitat de cada vi.

Referents gastronòmics
En aquesta edició hi participen nou restaurants de Sitges. La ruta s'inicia el 7 de novembre al Merci, on s'uneixen la cuina tradicional actualitzada i plats d'autor amb productes de quilòmetre zero. El 8 de novembre és el torn de Casa Hidalgo, on la cuina mediterrània tindrà un toc gallec. El seguirà el 14 de novembre el restaurant Fragata, un dels referents gastronòmics de Sitges i recomanat per les principals guies gastronòmiques. El 15 de novembre el Costa Dorada oferirà un menú típicament mariner amb el to creatiu del més jove de la nissaga familiar que regenta el restaurant. Tot seguit, el 16 de novembre, el Pícnic maridarà els vins Penedès amb la cuina sitgetana d'alt nivell a la seva sala amb vistes al mar. El 21 de novembre serà el torn del Sitges Bon Estar, on amb més de quatre dècades d'experiència oferirà plats amb els productes del mar com a protagonistes. El 22 de novembre, a Cal Pinxo, el maridatge es farà amb les seves especialitats, com arrossos, peix i marisc. Els darrers restaurants seran el Sofia by Picnic, el 29 de novembre, on el mar serà molt present, i el Maricel, que tancarà la ruta el 30 de novembre amb una proposta de cuina de sempre, però modernitzada.
 
Per participar en qualsevol dels sopars cal fer reserva prèvia als restaurants. Les places són limitades.

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 
Portada Cuina 284

ARRODONEIX ELS TEUS PLATS!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Marc Pérez i Tania Doblas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: