Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

La fada verda dels artistes francesos de finals del segle XIX, que dóna un líquid blanquinós d’aspecte lletós quan es barreja amb aigua, és un licor anisat obtingut per la maceració alcohòlica d’herbes, on no hi pot faltar la que li dóna el nom: l’absenta o Artemisia absinthium. Va ser la responsable, el 1915, de la prohibició del licor en molts països, entre els quals no hi havia l’Estat espanyol. La planta, suposadament, hi aportava una droga psicoactiva i molt addictiva. A partir dels anys 90, vista la dèbil argumentació científica, Europa en va autoritzar la fabricació i la venda. Barrejada, en l’aperitiu, amb l’aigua que desfà un terròs de sucre en passar per una cullera foradada,l’absenta perfuma a la perfecció els plats de peix. Una funció en què també la suplia el pastís, l’alternativa dels destil·ladors francesos durant la prohibició.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 287

L'HORA LILA. UN MENÚ DELICIÓS PER CELEBRAR EL TALENT FEMENÍ

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Casals

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: