El besuc blanc (Pagellus acarne) es distingeix pel seu cos ovalat, amb el llom de color rosat i els costats de color argentat blanquinós. Presenta una taca marró a l'inici de les aletes i uns ulls molt grossos, semblants als d'un pagell. Viu en fons rocosos i de sorra entre 250 i 500 metres. Aquests peixos es capturen en modalitats com ara l'arrossegament, l'encerclament, el palangre de fons i el tremall. Cal anar amb compte de no confondre'l amb el besuc verd o de piga (Pagellus bogavareu), també conegut com a quelet, que a la peixateria diferenciareu per la piga que té darrere dels ulls, al damunt de l'aleta. De carn pàlida i molt saborosa, el besuc blanc no presenta gaire greix, cosa que el fa un peix molt digestiu i nutritiu, ja que té les mateixes proteïnes que la carn. Als fogons, prepareu-lo de la manera més senzilla, al forn amb quatre patates, ceba confitada i tomàquet, i obtindreu uns bons resultats, però tampoc no feu escarafalls a unes bones brases, a la cocció amb sal, amb una marinera ortodoxa o, senzillament, fet a la planxa amb un puré de carbassa i un oli de pinyons torrats.