Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

El besuc blanc (Pagellus acarne) es distingeix pel seu cos ovalat, amb el llom de color rosat i els costats de color argentat blanquinós. Presenta una taca marró a l'inici de les aletes i uns ulls molt grossos, semblants als d'un pagell. Viu en fons rocosos i de sorra entre 250 i 500 metres. Aquests peixos es capturen en modalitats com ara l'arrossegament, l'encerclament, el palangre de fons i el tremall. Cal anar amb compte de no confondre'l amb el besuc verd o de piga (Pagellus bogavareu), també conegut com a quelet, que a la peixateria diferenciareu per la piga que té darrere dels ulls, al damunt de l'aleta. De carn pàlida i molt saborosa, el besuc blanc no presenta gaire greix, cosa que el fa un peix molt digestiu i nutritiu, ja que té les mateixes proteïnes que la carn. Als fogons, prepareu-lo de la manera més senzilla, al forn amb quatre patates, ceba confitada i tomàquet, i obtindreu uns bons resultats, però tampoc no feu escarafalls a unes bones brases, a la cocció amb sal, amb una marinera ortodoxa o, senzillament, fet a la planxa amb un puré de carbassa i un oli de pinyons torrats.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: