Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

De la família dels espàrids i, així, emparentat amb l’orada i el sard, amb els quals comparteix la forma (més allargassada) i els hàbits. Amb dues espècies principals d’aletes rosades, el besuc blanc o calet, de mida menor, ulls petits i la taca situada a la base de les aletes pectorals, i el besuc de la piga o boga-ravell, més gran, té els ulls grans i les taques desplaçades cap al llom i més grans. De gust força marcat, té l’inconvenient de les espines, que es minimitzen en els exemplars més grans, on són fàcilment apreciables. Pescat durant la temporada hivernal, en ser de carn forta era fàcilment conservable, fet que el va convertir, sobretot a Castella, en un peix tradicional de les menges nadalenques, preparat al forn.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: