Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Denominat així per la cuina francesa i els que creuen que dóna un toc de distinció, el manat d'herbes aromàtiques és el complement de molts brous i de les coccions en brou curt (estofat, brasejat, etc.), especialment les de carn. Constituït bàsicament per llorer i farigola, a la cuina tradicional francesa, pot incorporar altres elements, com el julivert, la part verda del porro, una penca d'api o, fins i tot, un canonet de canyella. Tot plegat, lligat amb un fil de cuina que permeti recuperar-lo un cop aromatitzat el preparat. O embolicat amb una gasa, que impedeix que se n'escampin les parts pel líquid de cocció. De fet, el concepte se sol generalitzar incloent-hi totes les verdures i les herbes que acompanyen la cocció però que no acaben formant part del plat. Potser per això hi ha qui opina que, sovint, el toc característic d'alguns cuiners el dóna el seu bouquet garni.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: