Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

En ser un producte atlàntic —el de la Mediterrània és petit i difícilment comestible—, us sonarà més com a bígaro o, si sou addictes a Galícia, com a caramuxo. És un cargol d’1 o 2 cm de llarg, de closca dura i de color fosc al marge del perímetre de l’orifici, de color més clar i que l’animal tanca amb un opercle (‘tapa’) corni. Deliciós, aquest menjador d’algues només té dos inconvenients. El primer, que la part comestible sol representar només un 20% del pes. El segon, que el punt de cocció ha de ser ajustat: 5 min des que reprèn el bull en tirar-lo a l’olla amb aigua salada bullent. Un cop escorreguts, caldrà traça amb l’agulla de cap. Sense oblidar de retirar l’opercle!

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: