Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

De cargols de mar o de punxes, corns de tap o amb pues i cornets de punxa en saben molt a Vilanova i la Geltrú. Tots són noms que designen un cargol popular a la costa del Garraf, on —com arreu del litoral català— es captura des de l'antiguitat. El pescat a la capital del Garraf destaca per la grandària i la importància de les captures. El cargol punxenc, Bolinus brandaris, és un gasteròpode de color marró clar amb un toc groguenc, tot i que també n'hi ha de color rosat o marró fosc. La closca pot arribar als 8 cm de llarg i 3 cm d'ample. La pesca del cargol dura tot l'any amb direferents modalitats autoritzades: els tremalls, la cargolera i el rastell de cadenes. Una vegada bullits amb aigua i sal, acompanyeu-los amb tot tipus de salses, sopes, farcits, etc.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 288

DOLÇA PRIMAVERA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Jaime Bes i Claudia Gozzi

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: