Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Varietat de col obtinguda a mitjans del segle XVII als voltants de Brussel·les, en terrenys dessecats i dedicats a l’agricultura intensiva.

De fet, les cols de Brussel·les que consumim no són més que brots axil·lars capçats (al contrari dels brotons del Garraf), que creixen al llarg de la tija vertical i que es tallen quan fan uns tres centímetres de diàmetre.

Cuites senceres, després de fer un tall en creu a la base del tronxo, sense deixar-les gaire temps -mai més de 7-8 minuts-, per evitar que es tornin pastoses, i amb poca aigua, les cols de Brussel·les solen presentar-se com a acompanyament, regades amb mantega fosa o amb una beixamel no gaire espessa, i opcionalment gratinada.

També s’hi poden preparar altres plats típics de col, com ara un trinxat amb patates, acompanyat de la típica rosta.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: