Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Consells per cuinar les bledes

Amb només dues paraules podem dir el més important d'aquestes verdures: econòmiques i sanes

Bledes

Bledes

Son molts els qui, nombrosos vespres d'hivern, amb un plat de patates i bledes bullides ja han sopat. Tot seguit us expliquem els millors consells per a cuinar-les a casa. 

  • Seleccioneu les bledes amb les fulles fermes, arrugades i de color verd sense taques ni forats. Si són petites, millor que les grans, perquè tindran un sabor més dolç i menys amarg.
  • Opteu per la temporada de bledes entre els mesos de juliol i novembre i gaudiu del màxim sabor d'aquesta verdura.
  • Prepareu les bledes el mateix o pocs dies després de comprar-les. Tenen una vida molt curta i es conserven com a màxim quatre dies a la nevera.
  • Si preferiu congelar-les, netejeu les bledes prèviament i bulliu-les durant tres minuts. Més tard, deixeu-les refredar i guardeu-les en bosses per congelar fins a un any.
  • Cuineu a banda el caluix i les fulles de les bledes. Presenten diferents punts de cocció i les fulles en tenen suficient amb 15 minuts; el tronc, en canvi, precisa 35 minuts.
  • Coleu i assequeu les bledes una vegada cuinades, ja que deixen anar molta aigua.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 288

DOLÇA PRIMAVERA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Jaime Bes i Claudia Gozzi

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: