Últimament es parla molt del quefir pels beneficis que aporta al cos. Es tracta d'un fong que es nodreix amb aigua, te o llet, i, amb aquest últim ingredient, es forma un iogurt cremós que es coneix també com a 'quefir'. És ideal per a la cuina, no només per les seves propietats, sinó també perquè és un substitutiu perfecte de diversos productes lactis:
- Per a salses i cremes: el quefir aporta una consistència a les cremes que les torna molt més digestives i potencia el sabor de les salses, cosa que ja hem comprovat amb aquesta salsa grega amb quefir.
- Smoothies i gelats: realça el sabor de les fruites en postres líquides o sòlides, des de magdalenes, pastissos de formatge o pannacotes fins a batuts com aquest amb figues i plàtan.
- Rebosteria: totes les receptes que portin llet, iogurt o formatge es poden fer amb quefir, que donarà un sabor lleugerament diferent i hi aportarà una consistència interessant.
Si cada vegada sentim més a parlar sobre el quefir és a causa de les seves propietats beneficioses per a l'organisme. Per això, no podem oblidar esmentar aquestes característiques:
- Probiòtic: es tracta d'un aliment reconegut pel seu poder com a regenerador de la flora intestinal i estimulant de les defenses naturals.
- Augmenta les defenses: d'aquesta manera, el nostre cos es troba més preparat davant atacs de virus i infeccions.
- Més digestiu: té nivells baixos de lactosa, cosa que afavoreix la digestió fins i tot a les persones intolerants a la lactosa.
- Font de calci: contribueix al manteniment dels ossos i les dents.