Beneficis per al cos:
- Prevé la demència senil: segons estudis realitzats al 2015, consumir 200g de nabius al dia durant 10 setmanes millora la memòria, ajudant així a prevenir la demència senil.
- Les antocianines: els nabius destaquen pels seus colorants naturals amb efectes beneficiosos per a la salut anomenats antocianines, substàncies derivades dels flavonoides. Poden contribuir en la prevenció de la hipertensió arterial i diabetis tipus 2.
- Recomanats per infeccions d'orina: s’ha demostrat que inhibeixen l’adherència de diferents bacteris, per això s’utilitzen en la prevenció i en el tractament d’infeccions d’orina.
Elecció i conservació:
- Nabius al setembre: la temporada dels fruits comença al setembre, de manera que aquesta és la època ideal per comprar els millors nabius.
- Vida curta: al contrari que moltes altres fruites, els nabius tenen una vida útil molt curta, de manera que si es compren, s'han de menjar en els pròxims dies.
- Conservació de llarga durada: si es volen conservar més temps, unes 2 setmanes, és important emmagatzemar-los a temperatures baixes (entre els -0.5ºC i 0ºC).