Beneficis per al cos:
- Regula el colesterol: el consum de mig alvocat al dia pot ajudar a mantenir els nivells normals de colesterol en sang, aquest fet és degut a la seva composició rica en greixos monoinsaturats.
- Greixos saludables: té una excel·lent composició en greixos saludables que permet assimilar millor les vitamines antioxidants que conté ell mateix, així com les de l’aliment amb el que el combinem. A més, estudis recents demostren que l’alvocat ajuda a tenir un cor sa, a regular els nivells de sucre en sang i a tenir una pell més saludable.
- Amb molta fibra: una propietat a destacar és el seu alt contingut en fibra, que ajuda a millorar el trànsit intestinal, a disminuir els nivells de colesterol en sang i preveu l’aparició de càncer de còlon.
- Avantatges del magnesi: cal realçar també la quantitat en magnesi, un mineral necessari per mantenir les artèries fortes, reduir l’absorció de greix de la dieta i el risc de diabetis.
Conservació:
- Òptims?: un cop comprats, per saber si està madur podem treure la petita rama que queda a la part de sota. Si al treure-la es veu un buit de color fosc o negre, voldrà dir que està massa madur; en canvi, si aquest buit té un color verd clar, ens indicarà que està al punt òptim de consum.
- Maduració forçada: per tal d’accelerar la seva maduració s’aconsella embolicar-lo amb paper de diari juntament amb una poma o un plàtan. Un cop madurs es poden guardar a la nevera fins a una setmana.