El raïm té una àmplia varietat de polifenols amb un reconegut efecte antioxidant. Entre aquests, destaca el resveratrol que es troba en el raïm i el vi negre. Diferents estudis mostren que el resveratrol exerceix múltiples beneficis cardioprotectors, així com diferents beneficis contra la majoria de les malalties degeneratives. A més a més, el consum de raïm té un potent efecte antiinflamatori i antioxidant.
Les majors concentracions de polifenols del raïm es troben a la pell i a les llavors. El contacte perllongat amb aquests components durant la producció del vi negre augmenta el contingut en polifenols fins a 10 cops en comparació amb el vi blanc.
Les varietats
- Raïm blanc: la polpa és verdosa i dolça.
- Raïm moscatell: té una pell suau i un sabor dolç.
- Raïm rosat: destaca pel color rosat i el sabor astringent.
- Raïm negre: es caracteritza pel color morat i el sabor avinagrat.
Com triar-lo i conservar-lo?
Per conservar el raïm més temps, s’ha de penjar perquè els grans se separin els uns dels altres i no es toquin. A la nevera es conserven en bones condicions fins a 15 dies. Perquè tingui tot el sabor i aroma, convé treure’l de la nevera una hora abans de ser consumit.