Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Les propietats i els beneficis del raïm

Diversos estudis mostren que el resveratrol té beneficis cardioprotectors, així com beneficis contra la majoria de les malalties degeneratives

Raïm

Raïm Thinkstock

El raïm té una àmplia varietat de polifenols amb un reconegut efecte antioxidant. Entre aquests, destaca el resveratrol que es troba en el raïm i el vi negre. Diferents estudis mostren que el resveratrol exerceix múltiples beneficis cardioprotectors, així com diferents beneficis contra la majoria de les malalties degeneratives. A més a més, el consum de raïm té un potent efecte antiinflamatori i antioxidant.

Les majors concentracions de polifenols del raïm es troben a la pell i a les llavors. El contacte perllongat amb aquests components durant la producció del vi negre augmenta el contingut en polifenols fins a 10 cops en comparació amb el vi blanc.

Les varietats

  • Raïm blanc: la polpa és verdosa i dolça.
  • Raïm moscatell: té una pell suau i un sabor dolç.
  • Raïm rosat: destaca pel color rosat i el sabor astringent.
  • Raïm negre: es caracteritza pel color morat i el sabor avinagrat.

Com triar-lo i conservar-lo?

Per conservar el raïm més temps, s’ha de penjar perquè els grans se separin els uns dels altres i no es toquin. A la nevera es conserven en bones condicions fins a 15 dies. Perquè tingui tot el sabor i aroma, convé treure’l de la nevera una hora abans de ser consumit.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 283

TRENQUEM ELS MENÚS!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Joan Capilla

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: