Propietats:
- Antioxidants: la vitamina C es troba més enllà dels cítrics! Recordem que és un antioxidant necessari per absorbir el ferro i té molt a veure amb el sistema immunitari.
- Protector natural: les seves vitamines ajuden a protegir de forma natural la pell i la vista.
- Salut intestinal: les crucíferes contenen molta fibra, cosa que millora els processos intestinals, a més de cuidar el sistema immunitari i les emocions, que estan connectats de manera indirecta.
- Calci: un plat de bròquil equival a un got de llet! De manera que són essencials per a la salut dels ossos.
- Altres beneficis: són depuratives, antibacterianes i antivirals, antiinflamatòries, anticancerígenes, reguladores hormonals... Aquestes verdures tenen moltes propietats, de manera que han de ser freqüents en la nostra alimentació.
Consells per consumir-les:
- La família: dins del grup de les crucíferes hi ha els bròquils, la col, la col de Brussel·les, la col llombarda, la col arrissada, la col xinesa, la coliflor, els créixens, la fulla de mostassa, els grells, els naps... Teniu una gran varietat de verdures per escollir!
- Ecològics: és important que les verdures que cuineu siguin ecològiques, ja que els pesticides són compostos químics que s'acumulen al cos.
- Evitar congelar-les o bullir-les: aquests processos poden destruir part dels nutrients i propietats; per tant, és millor si són fresques i cuinar-les a baixa temperatura en poc temps.
- Formes recomanades: el millor és menjar-les crues, en forma de germinat o fermentat com la xucrut, a la planxa, al wok, en liquat o al vapor.
- No llenceu res: al tronc de les verdures es troba una gran part de les vitamines i els minerals!