CUINA.CAT
18/10/2018Xips de moniato
Estem acostumats a menjar patates fregides, però ens sorprendrem gratament si provem de fer-ho amb moniatos! L'elaboració és exactament la mateixa i els podem fer servir d'acompanyament, de plat principal o en un vermut per picar i anar obrint boca. També podem provar de saltar el moniato a la planxa tallant-lo en fines làmines. Una altra opció és convertir la tradicional truita de patates en una truita de moniato, seguint exactament els mateixos passos que la recepta típica combinant-la amb una mica de ceba tallada. Finalment, una altra opció és incorporar el moniato saltat en deliciosos farcits!
Lasanya de moniato
Aquesta seria l'opció més senzilla per cuinar el moniato i convertir-lo en puré. El seu sabor és molt suau i es pot combinar amb les verdures que més ens agradin, tot i que la carbassa o la pastanaga són dues de les que millor s'adapten a la dolçor del moniato. Els purés també es poden fer servir per preparar plats més elaborats com pastissos de carn picada! Per als qui no siguin gaire amants del puré, el moniato es pot bullir a rodanxes i fer-les servir com a capes intercalades d'una lasanya o d'una mussaca, per exemple.
Daus de moniato al forn
Si sou dels que fugiu de les complicacions, cuinar els moniatos el forn és la millor de les opcions. Només cal rentar-los bé, embolicar-los amb paper d'alumini i deixar que entrin en calor i que l'alta temperatura faci la resta... Una altra possibilitat és pelar i tallar a daus el moniato, condimentar-lo amb una mica de sal i especies i posar-lo al forn acompanyat d'un tros de carn o pollastre per rostir. A més del moniato, hi podeu afegir totes les verdures que vulgueu!
Crema de moniato
Les cremes poden ser dolces o salades, i, en aquest cas, el moniato pot servir com a entrant o com a postres ideals per a la tardor. Com a primer plat podeu preparar una crema de moniato amb fruits secs, preparada amb ametlles i avellanes torrades, a més de brou de verdures, llet de soja i panses. Servirà per anar fent boca i mantenir la gana per als segons! També podeu optar per utilitzar el moniato a les postres i preparar una crema dolça de moniato, tot i que és més calòrica pel sucre i la nata que porta. Una opció més lleugera que l'anterior és una crema gelada de moniato i canyella, amb menys sucres afegits i amb un toc refrescant!
En vols més?
Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de:
Rep a la teva safata d'e-mail el millor de Cuina.cat
Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!