CUINA.CAT
26/07/2021L’estiu és l’època de l’any on el marisc agafa protagonisme. No falta mai a les paelles i és present a molts mars mariners característics de la cuina mediterrània. Els productes locals són una bona opció per gaudir de tot el sabor del mar. A l’hora d’escollir el marisc, hem de tenir en compte una sèrie d’indicacions per escollir el millor producte. Des del CUINA us volem donar uns consells perquè opteu per marisc de qualitat. Bon profit!
Plat de marisc Thinkstock
Plat de cloïsses Thinkstock
Musclos Thinkstock
Gambes Thinkstock
Fixeu-vos en l’aspecte d’aquest marisc abans de comprar-lo, ja que us pot donar senyals sobre el seu estat i qualitat. Heu d’observar atentament el seu cap, que ha de tenir el mínim color, i el cos, que no hauria de presentar taques. Pel que fa a la carn, té una textura ferma. Com ja hem dit, el marisc fresc té un sabor molt més bo, tot i que també es pot consumir congelat.
Llagosta Thinkstock
Aquest marisc és potser el més cobejat i un dels productes mariners més exquisits. A l’hora d’escollir-la, tingueu en compte que sigui fresca. D’altra banda, la mida també és un factor que té influència sobre el seu sabor. Les que tenen una mida mitjana tenen un sabor més agraït i millor textura. Un altre aspecte que indica l’estat de la llagosta són les antenes. Com més llargues, millor. Finalment, podeu optar per llagosta amb la closca dura, que tindrà més carn i aquesta tindrà una textura més ferma. O, d’altra banda, podeu escollir la llagosta que té una closca més blana. Contenen menys carn, però té un sabor més dolç.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: