Els espinacs aporten energia, són rics en fibra i uns excel·lents antioxidants. Us donem alguns consells per treure'n el màxim partit i fer-los amb bledes, crema o a la catalana!
Espinacs
A l'hora de comprar els espinacs frescos presteu atenció a l'estat de les fulles. Vigileu que no estiguin foradades ni tinguin pigments negres! Les fulles han de ser fermes, fàcils de trencar i que cruixin en fer-ho.
Cuineu els espinacs amb poca aigua per conservar tots els nutrients i el color verd de les fulles. Ja n'hi ha suficient amb l'aigua que queda a les fulles després de rentar-les.
El temps de cocció és de pocs minuts. No us excediu, ja que si no les fulles s'estovaran.
Afegiu una culleradeta de sucre mentre els espinacs couen per millorar-ne el sabor i eliminar el regust de terra que de vegades tenen.
Congeleu els espinacs que us sobrin perquè no es facin malbé. És una de les verdures que tolera millor el fred i poden estar fins a un any al congelador.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia