Ja ha arribat l’època de l’any en què cauen les fulles i hi ha les condicions adients perquè neixin els bolets! Aquests fongs apareixen a les zones muntanyoses del territori i ens aporten nutrients que estimulen l’activitat cerebral i revitalitzen el nostre sistema de defenses –tret dels verinosos, és clar!
Diversos tipus de bolets / Thinkstock
Hi ha bolets que s'assemblen molt entre ells, i cal tenir sempre present el consell de no agafar cap bolet que no sapiguem del cert que és comestible. En tot cas, a l'hora de triar els bolets podem recórrer a guies, apps per al mòbil i llibres que ens ajudaran a distingir-los. En tots els casos, ens haurem de fixar en alguns elements importants:
El millor per identificar totes les possibilitats i conèixer-les a fons, sempre és una bona guia i sortir al bosc, amb paciència, per anar agafant experiència. No us precipiteu i mai us mengeu un bolet que no sapigueu del cert si és bo o no. Hi ha bolets tòxics que s'assemblen molt als comestibles i si no sabem identificar bé el barret, el peu i les làmines podem tenir un ensurt.
Rovellons
Tant és si els colliu vosaltres o si preferiu comprar-los al mercat. Per gaudir dels bolets de la millor manera, val la pena tenir presents aquestes vuit varietats i com es poden cuinar per aprofitar-ne millor les propietats. Bon profit!
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: