La nectarina és una de les fruites més gustoses que trobem a l'estiu i, per això, s'ha popularitzat molt. Més enllà del fals mite que diu que és un híbrid entre la pruna i el préssec, val la pena tenir en compte alguns punts a l'hora de triar-la i conservar-la. D'aquesta manera, podrem menjar nectarines quan ens vingui més de gust i amb la garantia que estaran al punt òptim de maduració:
- Hi ha diverses varietats d'aquesta fruita de pinyol de gust dolç i lleugerament àcid. Les podem classificar en dos grups: les de polpa blanca i les de polpa grogosa o ataronjada.
- Es una fruita molt fràgil, tova i delicada. Escolliu exemplars de pell llisa i brillant, fermes i una mica flexibles al tacte. Massa duresa pot indicar que no han madurat prou o bé que la polpa no és del tot sucosa. A més, heu de tenir en compte que el contingut de sucre de les nectarines no augmenta un cop s'han recol·lectat, per això és important collir-les ben madures i aromàtiques.
- Quan ja les tingueu a casa, manipuleu-les amb compte, ja que es malmeten fàcilment, no les guardeu una sobre l'altra ni amb cap altre pes a sobre. Es poden conservar durant diversos dies a temperatura ambient, i algunes setmanes a la nevera. En aquest últim cas, és convenient temperar-les una mica, així resulten més dolces i saboroses.