Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Com cuinar carxofes

Aquesta hortalissa amaga unes tècniques difícilment induïbles

La carxofa, una hortalissa plena de beneficis

La carxofa, una hortalissa plena de beneficis

La carxofa és una de les hortalisses més riques en fibra, un nutrient molt important per a la salut digestiva. A més, té propietats diürètiques i ajuda al rendiment muscular. Té un gust i una olor forta que fan que hi hagi molts amants d'aquesta hortalissa, però també alguns detractors. Us n'expliquem alguns consells per treure-li el màxim profit.

  • Per triar les millors us heu de fixar en la tija, que sigui gruixuda, i que el bec estigui enclotat.
  • És un producte d'hivern, busqueu-lo als mercats a partir del mes de novembre.
  • Multitud de coccions són possibles, podeu fer-la a la brasa, a la planxa, fregida o fins i tot al microones!
  • Si la feu a la planxa o fregida, traieu les fulles de l'exterior que estiguin seques. No traieu, però, tota la tija, peleu-la com si fos un espàrrec, buscant el verd interior més clar.
  • En netejar-les, perquè no quedin negres, poseu-les en un recipient amb aigua i rodanxes de llimona, o bé, si no voleu que es modifiqui el gust, poseu-hi julivert, durant cinc minuts. 
  • Si les feu a la brasa o al microones, utilitzeu l'hortalissa íntegrament, netegeu-la amb un drap moll i doneu-hi uns copets sobre una superfície plana, i si voleu poseu-hi sal o pebre.
  • Per cuinar-la al microones tapeu-la hermèticament perquè faci l'efecte brasa i deixeu-la durant tres o quatre minuts.
  • Es poden menjar soles o complementar molts plats. Des d'arrebossades fins a acompanyants d'un arròs, d'un guisat, en una truita o en crema.

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 285

UN NADAL PER COMPARTIR

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Ferran Adrià, Oriol Castro, Joan Roca i Carme Ruscalleda

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: