Com conrear el porro
- El porro és d'un conreu molt similar al de la ceba, i, com aquesta, és millor que el planteu en terrenys verges on no s'hagi conreat mai res.
- És aconsellable regar-lo amb degoteig, per aconseguir una humitat uniforme i regular.
- Tingueu paciència amb la multiplicació de les reproduccions, ja que les llavors poden arribar a tardar uns 15 mesos a sortir.
- Actualment es recomana calçar-los sovint, per estimular el creixement de la tija i el seu blanqueig. Però, si no ho feu, no us preocupeu.
Varietats
- Porro caretan: de fulles amples de color verd-grisenc. Es pot consumir cru en amanides, bullit, fregit o en sopes i cremes.
- Porro Mèziere: aguanta bé el fred i les gelades. Pot ser arribar als 25 cm de llarg i als 2-4 cm de gruix.
- Porro màxim i gegant: aquestes varietats se sembren a la primavera, per la capacitat d’adaptació als climes secs i calorosos. Així que encara haureu d’esperar uns quants mesos si preferiu aquesta variant.
Propietats nutricionals
- Aporta poques calories però atipa bastant, perquè conté molta fibra.
- És abundant en àcid fòlic, una vitamina que intervé en la producció de glòbuls vermells i anticossos del nostre sistema immunitari.
- Conté la mateixa quantitat de vitamina C que una mandarina, però si el coeu més de 20 minuts, aquesta aportació es redueix a la meitat.
- És bastant ric en potassi i pobre en sodi, per aquest motiu és una verdura diürètica.