CUINA.CAT
03/05/2018El cuscús, una elaboració de sèmola, és una de les fonts principals d’hidrats de carboni dels països del Magrib, on és un plat de consum diari. També és present en altres països africans, del Pròxim Orient o d’Europa. El cuscús és un aliment conceptualment senzill però d’execució elaborada, a base de petites partícules de blat cuites al vapor que, treballades de manera convenient, formen una espècie de sorra tova i lleugera, composta de petites boletes.
Cal remarcar que el cuscús no és, pròpiament, del món musulmà, encara que actualment hi estigui lligat. Es coincideix a atribuir-ne la invenció als pobles amazics (no musulmans) del nord d’Algèria i el Marroc, entre els segles XI i XIII, al bell mig del que anomenem Magrib, la part més occidental del continent africà. Com qualsevol plat de cuina antiga, el cuscús és una cursa de fons, que va des del començament, amb la matèria primera gairebé sense processar, fins a un final que és diferent a cada casa o amb variants regionals.
A continuació, us expliquem tot el que heu de saber per preparar un cuscús com cal!
Plats de cuscús Thinkstock
Cada regió té les seves receptes pròpies i les seves variants, en funció del que dóna la terra i la tradició. Per elaborar-lo trobem diversos cereals:
Molt sovint, el cuscús es condimenta amb espècies. Les més comunes són aquestes:
Cuscús
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: