Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Diferències entre la mozzarella i la burrata

Fa temps que la mozzarella forma part de la nostra cultura gastronòmica, però de vegades es confon amb la burrata, un formatge italià més recent. Us n'expliquem les diferències

Burrata

Burrata

Mozzarella:

  • Densa. Per fer-la, es fila la pasta de formatge (de llet de búfala) i es compacta. D'aquesta manera, queda una textura densa.
  • Pizza. La pizza no seria el mateix sense la mozzarella, que li aporta, sobretot, cremositat i un toc lacti inconfusible.
  • Meridional. L'autèntica mozzarella italiana s'elabora a les regions del sud de la península Itàlica.
  • Acompanyada. Té un gust tan suau que normalment es menja acompanyada en pizzes i en amanides, com la 'caprese'

Burrata:

  • Cremosa. D'elaboració semblant a la mozzarella, la burrata, a més, es farceix de 'stracciatella', i és molt cremosa.
  • Amb sorpresa. Al farciment hi trobareu crema de llet i, algunes vegades, trossos de mozzarella, per donar-li consistència.
  • De la Pulla. La zona principal de producció de la burrata és la regió de la Pulla, al sud-est d'Itàlia i s'elabora amb llet de vaca.
  • Senzilla. La millor manera de menjar burrata és amanir-la amb un raig d'oli i una mica de sal, i gaudir del gust i la cremositat.

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 285

UN NADAL PER COMPARTIR

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Ferran Adrià, Oriol Castro, Joan Roca i Carme Ruscalleda

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: