Mozzarella:
- Densa. Per fer-la, es fila la pasta de formatge (de llet de búfala) i es compacta. D'aquesta manera, queda una textura densa.
- Pizza. La pizza no seria el mateix sense la mozzarella, que li aporta, sobretot, cremositat i un toc lacti inconfusible.
- Meridional. L'autèntica mozzarella italiana s'elabora a les regions del sud de la península Itàlica.
- Acompanyada. Té un gust tan suau que normalment es menja acompanyada en pizzes i en amanides, com la 'caprese'
Burrata:
- Cremosa. D'elaboració semblant a la mozzarella, la burrata, a més, es farceix de 'stracciatella', i és molt cremosa.
- Amb sorpresa. Al farciment hi trobareu crema de llet i, algunes vegades, trossos de mozzarella, per donar-li consistència.
- De la Pulla. La zona principal de producció de la burrata és la regió de la Pulla, al sud-est d'Itàlia i s'elabora amb llet de vaca.
- Senzilla. La millor manera de menjar burrata és amanir-la amb un raig d'oli i una mica de sal, i gaudir del gust i la cremositat.