Els naps no estan gaire valorats entre la societat, però us volem fer canviar d’opinió, ja que aquestes hortalisses són molt poc calòriques i tenen moltes propietats beneficioses per a la salut. Redescobriu-los i coneixeu-ne aquests dos:
Nap negre
- Fosc. La pela és fosca i contrasta amb l’interior, que té un color més blanquinós.
- Gironí. Aquesta varietat al nostre país es conrea a l’Empordà, la Garrotxa i el Pla de l’Estany, a la demarcació de Girona.
- Fi. És la varietat més fina i alhora més saborosa, amb un toc dolç molt interessant.
- Protagonista. Pot complementar guisats o en podeu fer purés i cremes en què sigui l'ingredient principal.
Nap blanc
- Clar. L’interior del tubercle és blanc i està recobert per una capa més groguenca.
- Clàssic. Els grecs i els romans en consumien força. Actualment, aquesta varietat es produeix, sobretot, al nord d’Europa.
- Cru. S’acostuma a coure, tot i que és de les poques varietats que també es pot menjar crua.
- Secundari. El més freqüent és que acompanyi plats d’arròs i llegums. Forma part de la recepta de brou gallec tradicional, elaborat amb patates i carn.