Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Dumplings

Originaris de la Xina, aquestes masses farcides -dolces o salades- i cuites al vapor s'han convertit en una nova tendència de la cuina oriental. Un aperitiu per compartir que us podeu menjar d'una sola mossegada

Dumplings

Dumplings Becky Lawton

  1. Una mossegada. Els 'dumplings' són uns mossos que es consumeixen a l'Àsia, principalment a la Xina, per dinar o per berenar, i que es posen al mig de la taula, per compartir. Estan fets d'una massa -de farina de blat, d'arròs, de tapioca o de fècula- amb farcits i formes diferents. Amb els panadons, la 'gyoza', els raviolis i els wonton, comparteixen la peculiaritat de ser una massa farcida que es menja d'un mos, però cadascuna de les varietats esmentades té diferents característiques i sabors, segons el lloc on estan fetes.
  2. Mil farciments. Existeixen múltiples possibilitats per omplir un 'dumpling', des de vegetals, peix, bolets, carn (de porc de vedella...) i marisc, fins a d'altres amb farciments dolços, com ara xocolata. Fins i tot, de vegades s'omplen de brous gelatinitzats: en bullir-los, els 'dumplings' es converteixen en una bosseta farcida de líquid. Generalment, es cuinen al vapor en unes vaporeres de bambú, però també es poden bullir amb brou com el wonton, o fregir-los i acabar-los al vapor com és el cas de les 'gyozes'.
  3. La forma de l'èxit. Es diu que el plec del 'dumpling' té a veure amb el farciment que conté i amb la massa de què està fet; per tant, la forma és una manera de diferenciar-los. Sigui com sigui, els 'dumplings' han tingut un gran èxit arreu del món i, actualment, en podem trobar en molts restaurants, amb farcits molt divertits, a la manera occidental, amb farciments, picades i guisats de diferents països. No són sempre salats, també n'hi ha de dolços, farcits de crema de pastisseria, de fruita, de compota, d'anko, de xocolata...

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 288

DOLÇA PRIMAVERA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Jaime Bes i Claudia Gozzi

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: