Només cal veure un llobarro que superi el quilo i mig per adonar-se que estem davant d’un peix noble. El cos allargassat i el color argentat, més fosc al llom i pràcticament blanc a la ventresca, li donen un aspecte de guerrer amb armadura. El cap, afusat i acabat amb uns llavis curiosament carnosos, que tanquen una boca molt més petita del que resulta un cop oberta, completa la sensació de peix poderós. Es tracta d’un peix amb una carn compacta, ferma, amb poques espines i amb un sabor fi i delicat. El millor moment per consumir-lo és en els mesos freds, tot i que actualment és possible degustar-ne tot l’any gràcies al llobarro de cria.
Llobarro cuinat / Thinkstock
A l’hora de comprar-lo, és important saber triar un bon llobarro. A simple vista pot no semblar fàcil reconèixer si és fresc o no, però ens hem de fixar en un detall: el color blanc-platejat del ventre i dels costats. Com més intens és el color, més fresc és el peix. Malgrat l’aparença ferotge, el llobarro, un cop arribat a la cuina, es converteix en un ingredient delicat que, gràcies al fet que té poques espines, es presta fàcilment a ser filetejat.
Llobarró amb llimona / Thinkstock
Darrera observació: a partir del moment que talleu la pell de la peça, eviteu al màxim posar el peix o el filet sota l’aixeta, per reduir-ne al mínim la dissipació del sabor.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: