CUINA.CAT
27/03/2018El fonoll és un vegetal que ja s’utilitzava a l’època egípcia i a la grecoromana sobretot per les seves propietats medicinals, i els romans van ser els primers en fer-lo servir amb finalitats culinàries. Actualment, Itàlia és un dels països on més es cuina la varietat dolça, i nosaltres hem de prendre’n exemple i introduir-lo més sovint als nostres plats perquè us assegurem que és ben saludable!
Si compreu fonoll no en quedarà cap rastre oblidat a la nevera o llençat a les escombraries, perquè d’aquesta planta se n’aprofita tot! Les tiges i les fulles s’utilitzen com a herba aromàtica; les llavors, com a espècia i planta remeiera i fins i tot se n’obté un oli essencial, i el bulb, com a hortalissa. Quina és la manera més indicada de cuinar cadascuna d’aquestes parts? Tot seguit us ho expliquem!
Fonoll
A l’hora de triar el fonoll, fixeu-vos-hi bé: ha de tenir la tija rígida i ferma i el bulb ha de ser gros i arrodonit de color blanquinós; els allargats són menys suculents. Una vegada comprat, per mantenir-lo en perfecte estat cal guardar-lo en una bossa de paper dins de la nevera i no esperar més de cinc dies des que l’hàgiu comprat.
I a més dels usos aromàtics, el consum de fonoll també és saludable, ja que té algunes propietats que val la pena saber:
En vols més?
Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: