L’olor forta, el sabor potent i la textura amb la floridura típica situen els blaus dins d’una categoria a part en el món formatger que us proposem explorar.
Els formatges blaus esgrimeixen trets diferencials que els singularitzen i els uneixen alhora. Són tot un món. Són formatges de llarga vida, viscuda en clandestinitat, a la foscor de la cova, sota l’embolcall de la fulla vegetal o del paper opac que els abriga de la llum.
L’acompanyament líquid dels plats amb formatge blau ha de tenir en compte que es tracta d’un lacti salat i fort de gust, i, alhora, de textura cremosa. Per això, casa bé amb vins blancs d’envelliment discret en bóta o una criança sobre mares.
Rocafort amb raïm / Thinkstock
La categoria de formatges més singulars és, curiosament, també la que genera la família més nombrosa de plats amb aquest lacti. El formatge blau apareix en tots els estaments de la cuina: des dels aperitius, entrepans, amanides, cremes, sopes i vegetals, fins als plats de peixos i carns. I, sobretot, a les salses.
Rocafort / Thinkstock
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: