Hi ha aliments que, per l’ús original que han tingut al llarg de la història, han quedat relegats a una posició poc merescuda. La garrofa és un d’aquests, i estem a favor de recuperar-la a la nostra cuina i d’aprofitar les seves propietats beneficioses. Quan parlem de la garrofa hem de pensar en un lleguminós que té forma de beina de color marró fosc amb una polpa dolça que embolcalla les llavors. S’extreu del garrofer, un dels arbres més populars del nostre país, tot i que bastant desconegut. Aquest fruit, lligat de fa més de mil anys a la costa mediterrània, ja es feia servir a l’antic Egipte com a endolcidor. Els romans van portar les garrofes a Catalunya.
Garrofa beneficis
Com fer-la servir a la cuina
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: