Per les seves propietats nutricionals, la magrana és una fruita molt saludable, sobretot per a aquelles persones que volen aprimar-se, són diabètiques o pateixen hipertensió arterial. Aquesta fruita ha conquerit els receptaris dolços, salats i fins i tot les cartes de cocteleries, etc. Tanmateix, la millor manera de menjar-la segueix essent menjar gra a gra cadascuna de les llavors recobertes de polpa dolça i sucosa. Per això, la magrana és molt gustosa, però un altre motiu per consumir aquesta fruita és que .... és afrodisíaca! Des de temps antics, s'ha relacionat amb l'amor i la sexualitat pel seu interior seductor i lasciu. A continuació us guiarem sobre com comprar, desgranar i conservar aquesta fruita per tal que pugueu gaudir-la al màxim, sobretot ara que n'és temporada!
Magranes a l'arbre Thinkstock
Seleccionar una magrana és difícil, ja que no podem veure l'estat de l'interior de la fruita. Però si seguiu aquests passos, segur que no us equivocareu escollint-la!
L'interior de la magrana, ple de granes Thinkstock
Hi ha dues maneres de desgranar les magranes:
Una vegada extrets els grans de la magrana amb els dos mètodes més habituals que us hem explicat, ja podeu menjar-vos els fruits sols, cuinar-los o conservar-los.
Com conservar la magrana Thinkstock
El mètode de conserva varia en funció de si heu desgranat la magrana o no. En cas que vulgueu conservar-la sencera, a la nevera aguantarà bé 2 mesos, i en un lloc fresc i sec pot dura prop d'1 mes. Si ja l'heu desgranat, poseu els grans en una bossa de plàstic o en un recipient hermètic i consumiu-los com a màxim en 5 dies. Finalment, també podeu optar per congelar els grans. Simplement us heu d'assegurar que són ben secs abans de posar-los en una bossa dins el congelador, ja que si no s'enganxaran. Recordeu que es conservaran fresques 1 any.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: