POL LEIVA
03/03/2015Aquest plat d’origen aristocràtic té els seus orígens a la Rússia del segle XIX. Després de la revolució soviètica va abandonar els palaus i les cases dels rics per passar a ser un dels plats de sustentació de la nova classe proletària; la seva importància alimentària va ser tal que s’utilitzava per calcular la pujada de l’índex de preus de consum. Ben ràpidament va arribar al nostre territori amb la intenció de quedar-s’hi, i tot i que amb la dictadura es va intentar canviar-li el nom, la famosa ensalada ha seguit sent russa fins avui.
Nosaltres coneixem la típica ensalada russa a base de verdures tallades petites i cobertes d’una quantitat enorme de maionesa, però arreu del món aquesta amanida ha anat experimentant certs canvis que l’han adaptat a la gastronomia dels nous països d’acollida.
Ensalada russa / Thinkstock
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: